Ons kantoor is aangesloten bij Baerz & Co, een krachtenbundeling van de meest exclusieve woningmakelaars van Nederland, en een selectie van Nederlandse first-class partners in het buitenland. Voor meer informatie omtrent al deze objecten kunt u contact opnemen met ons kantoor.

Dutch Properties

AMSTERDAM

Herengracht 414 II - 1017 BZ
€ 800.000 k.k.
foto 1 Herengracht

Description

Herengracht 414-II, 1017BZ Amsterdam

Op een prachtige plek aan een van de mooiste grachten van Amsterdam bieden wij dit karakteristieke appartement (ca. 107m²) aan dat deel uit maakt van een prachtig monumentaal pand. Het appartement is gelegen op de tweede verdieping en beschikt over diverse monumentale details.

Ligging
Het gebouw bevindt zich tussen de Leidsegracht en de Leidsestraat, net buiten de “Gouden bocht”, in de directe nabijheid van een grote diversiteit aan leuke boetiekjes, restaurants, cafés en winkels voor de dagelijkse boodschappen. De Dam, de Opera, de “negen straatjes”, de Jordaan, de Westerkerk en het Centraal Station zijn op steenworp afstand gelegen. Ook het Vondelpark bevindt zich op een aantal minuten lopen, al met al is deze locatie dus bijzonder goed. Daarnaast is er een goede verbinding met het openbaar vervoer, er zijn diverse tram- en busverbindingen in de directe omgeving aanwezig.

Indeling
Statige entree, prachtige marmeren hal met bijzonder hoge plafonds. Trap naar de tweede verdieping.

Tweede verdieping
Entree, hal met toegang tot alle vertrekken. De ruime woonkamer is aan de linkerzijde voorzien van een open keuken. Deze keuken is voorzien van alle benodigde inbouwapparatuur zoals een 4-pits gasfornuis, combi-oven een vaatwasser. De woonkamer beschikt aan de voorzijde over een breedte van bijna zeven meter en heeft drie authentieke ramen met prachtig zicht op de Herengracht. De woonkamer is tevens voorzien van een sfeervolle houthaard. De badkamer is bereikbaar vanuit de woonkamer en beschikt over een douche, wastafel, toilet en vloerverwarming. De ruime slaapkamer is aan de rustige achterzijde gelegen en kijkt op het lichthof. Het complex beschikt in het souterrain nog over een praktische fietsenberging met separate entree.

Herengracht:
Naar de Heren Regeerders van de stad (de stad werd vroeger niet bestuurd, maar geregeerd). De gracht bestond reeds als een sloot, toen ze in 1612 werd verbreed tot de huidige gracht, als eerste van de drie hoofdgrachten. Het gedeelte voorbij de Leidsegracht behoort tot de uitleg van 1658. Tot die uitleg behoort ook de Nieuwe Herengracht.
(Bron: Stadsatlas Amsterdam)

Bijzonderheden
- Appartementsrecht van ca. 107 m² (NEN2580)
- Rijksmonument
- Prachtige monumentale houten vloer
- Fraaie breedte met vanuit drie ramen aan de voorzijde prachtig uitzicht op de Herengracht
- VVE de Held, 7 appartementsrechten
- Gezonde vereniging met ca. €80.000,- in kas
- Maandelijkse bijdrage €180,- + €10,- voorschot nutsvoorziening
- Gemeenschappelijke fietsenberging in het souterrain
- Parkeren via vergunningsstelsel, op dit moment geen wachtlijst
- Oplevering in overleg

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

features

Transfer of ownership
price
€ 800.000 k.k.
Status
Beschikbaar
Acceptance
in overleg
Reference
Construction
Kind of house
tussenverdieping
Building type
Construction period
1672
Specific
N/A
Roof Type
plat dak
Surface Areas And Volume
Living area
107 m2
Other indoor space
m2
Exterior space attached to the building
m2
External storage space
m2
Volume in cubic meters
314 m3
Plot size
m2
Contactpersoon

Sander Bovenkerk profile image

Sander Bovenkerk
Real estate agent

+31 6 55 74 61 72
bovenkerk@heerenmakelaars.nl

Heeren makelaars

Stadionweg 75
1077 SE Amsterdam


+31 20 470 22 55


info@heerenmakelaars.nl

Download brochure
Download
For any further questions please contact us

VIDEOS

Video Herengracht 414 II

PHOTOS