Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Ons kantoor is aangesloten bij Baerz & Co, een krachtenbundeling van de meest exclusieve woningmakelaars van Nederland, en een selectie van Nederlandse first-class partners in het buitenland. Voor meer informatie omtrent al deze objecten kunt u contact opnemen met ons kantoor.

AMSTERDAM

Kerkstraat 109 B. - 1017 GD
€ 900.000 k.k.
foto 1 Kerkstraat

Contact person


Peter Beerents profile image

Peter Beerents
Brokerage Managing Partner

+31 (0)20 210 1110
info@baerz.com

Description

Kerkstraat 109-B, 1017 GD Amsterdam

Heerlijk recent gerenoveerd, ruim, licht en sfeervol appartement (circa. 123m²) in de bruisende binnenstad van Amsterdam. Het appartement bevindt zich in een voormalige balletschool, waar de authentieke details van bewaard zijn gebleven. In 1998 is dit karakteristieke pand met grote raampartijen en hoge plafonds ingedeeld in vijf appartementen en één bedrijfsruimte.

Locatie/bereikbaarheid:

Het pand is gelegen tussen de Leidsestraat en de Spiegelstraat, beide met een breed aanbod boetieks, restaurants en sfeerbepalende cafés. Ook diverse winkelstraten waaronder de Kalverstraat, P.C. Hooftstraat en de welbekende 9 Straatjes behoren tot de vele pluspunten van het wonen in deze buurt. Voor sport en recreatie hoeft u maar een paar minuten te lopen en kunt u terecht in stadspark van Amsterdam: het Vondelpark.
De woning is uitstekend te bereiken, in de nabije omgeving is ruimschoots openbaar vervoer. Het Leidseplein met diverse tram- en bushaltes is op loopafstand gelegen. Tevens is er een tramhalte op zowel de Prinsengracht als de Keizersgracht. Per auto bereikt u de woning via de Marnixstraat en de Leidsegracht. De binnenstad van Amsterdam bevindt zich letterlijk om de hoek, de andere stadsdelen zijn binnen enkele fietsminuten te bereiken. Het is comfortabel wonen in de Kerkstraat: alle voorzieningen bevinden zich binnen handbereik.

Indeling:

Statige gemeenschappelijke entree op de begane grond. Toegang tot het appartement op de tweede verdieping.
Hal met toegang tot alle vertrekken. Riante woonkeuken met prachtige hard houten vloer en hoge plafonds (3.51 m) met spots die een ruimtelijk gevoel geven. In de grote raampartijen die voor veel lichtinval zorgen is de classicistische bouwstijl goed terug te zien. Vanuit dit vertrek kijkt u heerlijk rustig uit op de achtertuinen van de Keizersgracht en de mooie Keizersgrachtkerk, heel bijzonder. De open keuken is voorzien van alle denkbare inbouwapparatuur waaronder een 5-pits gasfornuis, Siemens vaatwasser, oven en Smeg koelkast. Op de hal bevindt zich een nette bergruimte/waskast met de benodigde aansluitingen. Tevens is er een separaat toilet inclusief fonteintje op de hal gesitueerd. Deze is uitgevoerd in marmer uitstraling met zwarte details. Deze moderne afwerking komt in de gehele woning terug, de deurklinken zijn tevens in zwart uitgevoerd.

Eerste verdieping:

De slaapkamers bevinden zich aan de achterzijde van de woning op de ondergelegen verdieping waardoor u ook op deze verdieping geen geluidsoverlast ervaart. Beide slaapkamers zijn goed bemeten en ook op deze verdieping hebben de plafonds een mooie hoogte. De authentieke houten vloer komt ook hier terug. De hal is nieuw betegeld in marmerlook. In de slaapkamers is nog een deel van het oude podium van de balletschool bewaard gebleven waaronder bergruimte is gecreëerd. De ruime badkamer is recent gerenoveerd en thans uitgevoerd in marmer look met zwarte details. De badkamer beschikt over een dubbele wasbak met verlichte en verwarmde spiegel, ruime inloop douche en riant luxe hoek bad. Ook op deze etage bevindt zich een separaat toilet. Onder de trap bevindt zich een nog een kast met veel bergruimte.

Kerkstraat:

De Kerkstraat werd in 1665 aangelegd en zo genoemd om het plan met deze straatvier kerken te verbinden en wel de Amstelkerk, de Oosterkerk en twee andere die nimmer zijn gebouwd, namelijk een bij het Molenpad en een tweede bij de Weesperstraat. Naderhand kreeg de straat verschillende namen: Kerkstraat (tot de Amstel), Nieuwe Kerkstraat (tot de Roetersstraat), Plantage Kerklaan (in de Plantage) en de Korte Kerkstraat, die in 1943 werd omgedoopt in Tussen Kadijken. (Bron: Stadsatlas Amsterdam).

Gebouw:

Het gebouw is een oude balletschool die gebouwd is in 1887 onder auspiciën van architecten J.W. Meijer en G.W. Meijer in opdracht van de Gereformeerde Kerk. Het gebouw vertoond alle trekken van de toen geldende bouwstijl. De strenge classicistische lijnen geven de gevel een regelmatig aanzien. Grote ramen blikken onbevangen de wereld in. De bakstenen gevel is op een regelmatige wijze versierd met cassettes en lijstwerk. De voormalige balletschool is nu ingedeeld in vijf appartementen en één bedrijfsruimte, gerealiseerd in 1998. De balletschool staat op eigen grond.

Bijzonderheden:

- Appartementsrecht 122,9m² (NEN2580 gemeten)
- Gelegen op eigen grond
- Zeer gezonde VVE met goed gevulde (spaar)rekening
- Twee ruime slaapkamers
- Voormalig balletgebouw
- Grote raampartijen, veel lichtinval
- Authentieke details
- Hoge plafonds
- Badkamer en toiletten recent vernieuwd
- Afgewerkt in marmer uitstraling en zwarte details

Contact person

Peter Beerents profile image Peter Beerents
Brokerage Managing Partner
Sander Bovenkerk profile image Sander Bovenkerk
Real estate agent
info@baerz.com

features

Transfer of ownership
price
€ 900.000 k.k.
Status
Beschikbaar
Acceptance
in overleg
Reference
Construction
Kind of house
bovenwoning
Building type
Construction period
1905
Specific
N/A
Roof Type
plat dak
Surface Areas And Volume
Living area
123 m2
Other indoor space
Exterior space attached to the building
External storage space
Volume in cubic meters
460 m3
Plot size
Download brochure
Contact us

Baerz & Co BV

Oud Over 119
3632 VC Loenen aan de Vecht


+31 20 210 1110


info@baerz.com

VIDEOS

Video Kerkstraat 109 B.
Video Kerkstraat 109 B.

PHOTOS